Pages

Saturday, November 14, 2009

yeahhhh...strikeeee XXXXX

Salam,

Mulai esok saya akan maen bowling smpai strike.esok 3 paper berturut2 kot.huhu.so umpama maen bowling saya akan jatuhkan kesemua pin - pin tu dengan jayanya ok.untuk jatuhkan pin pin tu kena ade strategi dan usaha yg sungguh2.selain itu, fokus yang amat penting.and last tawakal....

16hb - sciences,technology and society :830pg
17hb - modern physics : 1130
18hb - combinatorics : 1130

o0ooooooooo....STRIKE...yeahahhhh!!!

- ape yg org merapu ni????, hurmm exam smpai jadi bi0l..-
(tak sabar nak jatuhkan pin-pin tu)...

Friday, November 13, 2009

Panadol Activ Fast plssssssssssss...

Salam,

Semalam saket kepala sgt2. Tensi0n!!!..sbb ape??entah xtau.lagi 3 paper.16,17,18.dhla dua dari tu paper yg ssah gilerr kot.hurmmm...study2, then tiba2 rasa cam nak pitam. kepala berdenyut2 sesangat.makan panadol activ fast semalam.terus tdo.kul 2 pagi baru bangun.rasa lega sikit..jangan time exam nanti ia kembali menyerang..huhu. Dahla sakit ulser kat mulut ni.dah lama tapi xlega2.air berbotol2 dh minum.mndi smpai xlarat mandi dah.tapi alhamdulillah la, its going better. nway doakan saya selamat menjawab 3 papaer tu. wassalam.

-hari ni rasa bersemangat sikit untuk ulangkaji, sakit kepala pun dah hilnag~

Monday, November 9, 2009

Bila Pengantin Lama Naik Pelamin.hehe

Salam,


Actually, tengah berentap dengan exam.hehe.Tghri tadi baru lepas paper ke-3. so dat have three more papers to go which is this 16,17,18hb Nov. So this nite, nak rehat , lets blogging.hehe. tadi cam tgok2 kat folder my pic. Terjumpa satu folder ni, ada gambar kenduri kawen angah(anak maklang).Then the most interesting part, gambar2 pengantin lama di atas pelamin.hehe. Mengalahkan pengantin baru. Semua nampak masih muda dan bergaya.Cuma very sorry to makcik/pakcik and pakdak/makdak sebab gambar diarg takda. Xtau kenapa xda, juz ada yang pasangan2 ni ja. ni mak2 sedara and bapak2 sedara sebelah ayah saya.

maklong/paklong
-ada 4 anak, 2 dh kawen, dah ade 2 cucu



makngah/pakngah
-ada 9 anak, 3 dh kawen, dan ade 2 cucu


maklang/paklang
-ada 5 anak, 1 dah kawen, bakal dpt cucu xlama lagi


paknjag/maknjang (mak n ayah i la..hikhik)
-ada 4 anak, semua belajar lg


pakdak/makdak
-ada 3 anak, semua belajar lg
(alahai gmbar diarg xde,hurmmm...xpe2 if ade nnti sy upload len)

pakcik/makcik
-ada 3 anak, semua belajar lg


paksu
-belum kawen meh....hehe


------stdy2-------

Monday, November 2, 2009

My lovely asyraf !!

Salam,

today is my youngest bro bday.which is Mohamad Syamer Asyraf bin Zolkiflee. bday yang ke 11.semoga adik terus pnjang umo, murah rezeki dan diberkati Allah. dia sgt comel bila cakap.."kak xyah beli hadiah pun xpa, tapi kak balikla, nak buat majlis hari jadi nak jemput kawan2."

Adoila, cmne nak balik exam la adik oiii...sori ya.huhu.

asyraf time dh kurus, di pagi raya..luv u adik



time ni asyraf berisi sgt..sgt chumel ok




...ok la..stdy2...

(teringat sumone..hope dia baek2 sj)

wslm

Friday, October 30, 2009

Maaf Semua!!!

Salam,

Exam is juz around de corner. so dikesempatan ini, sy ingin memohon maaf kepada semua yang ade terasa hati atau ade yg sy wat salah. Kepada yg meluahkan rasa xpuas hati nak tumbuk saya, sy accept, and saya sekali lagi memohon maaf di atas segala kesalahan.

Semoga kita semua dapat menjawab exam dengan penuh yakin dan mendapat keputusan yang cemerlang.Insyaallah.

Sem nie semua sekali 16 jam kredit.tapi 6 paper. coz ade paper yg 2 jam, and ade paper yg 3 jam. hurmm...

5hb November : Linear Algebra II
6hb November : Technology In Math Education
9hb November : Statistic In Math Education
16hb November : Science, Technology and Society
17hb November : Modern Physic
18hb November : Combinatorics


paper2 kali ni agak mencabar jugakla.chaiyok mila..aja aja!!!



- harus fokus if dlm kuliah..hehe (dilarg bergambar) -

Wednesday, October 28, 2009

Mungkin Nanti...

Salam,

Tiba2 teringat time matrik dulu. Dulu matrik kat KMPP, batch 05/06.time tu leh kata semua org gila ar dengan lagu Mungkin Nanti, peter pan.kalau ade function, lagu ni mesti akan dimainkan byk kali.kawan2 yg non malay pun suka lagu ni.

Artis : PETERPAN
Lagu : Mungkin Nanti

Saatnya ku berkata
Mungkin yang terakhir kalinya
Sudahlah lepaskan semua
Ku yakin inilah waktunya

# Mungkin saja kau bukan yang dulu lagi
Mungkin saja rasa itu telah pergi

Korus:
Dan mungkin bila nanti
Kita kan bertemu lagi¡­
Satu pintaku jangan
Kau coba tanyakan kembali
Rasa yang kutinggal mati
Seperti hari kemarin
Saat semua di sini¡­

Dan bila hatimu termenung
Bangun dari mimpi ¨C mimpimu
Membuka hatimu yang dulu
Cerita saat bersamaku

Ulang Korus

Tak usah kau tanyakan lagi
simpan saja untukmu sendiri
semua saying kau cari
semua rasa yang kau beri

...saje nak update...sebab terngt time matrik dulu...

Gambar xde kena mengena ngn entry:time ni tengah rase makanan sarawak iaitu linut.sedap jugak..~ngeee

Tuesday, October 27, 2009

Pasaipa Balik Ramai2???

Salam,

Bercerita tentang bday tok saya. sebelum tu, tok ni panggilan untuk ibu kepada ayah saya.so 25 okt merupakan hari lahir beliau.tapi kami semua smbut pada 24hb okt.ramai la yang balik, kecuali family malang coz diarg dok kl.then ade la cucu2 yang xbalik sebab belajar.saya???walaupun blajar kat kl, tapi ngade2 gak balik.hehe.

so sebelum mgrib pada 24 okt tu semua pun balikla rumah tok.tok giler hairan siap tnay "mila, pasaipa semua balik ramai2 rumah tok ni?"..then tok wan menyampuk.."xsuka ka anak cucu balik rmai?"...

then time mgrib, kami semayang jemaah rmai2.then kami siap2 mkanan n letak kat ruang makan.tggu tok wan balik dari surau.adehh...isyak dh lepas lama, tokwan ni xbalik2 lagi.lapar gilerrr...

ni pic dgn tokwan time makan2...



then tokwan balik.semua cam muka ceria.bawak tok p kat tempat makan.tok cam heran kenapa ada kek n byk sgt mkanan.then kami ramai2 cakap, sambut bday tok.tau x ape tok cakap????

" la...esok (25 okt) hari lahir tok ka?tok pun xtau"

kami gelak je ramai2..adehhh..tok sendiri tak tau bday dia.then majlis dimulakan dengan bacaan doa oleh tokwan.panjang gila doa, kami dh lapar kot..hehe..xbaik2..bgus la doa pnjg2.


ni tok saya....hehe



then dramatik lak..tok pun nangis2 terharu.perut dah lapar...tapi time ni semua cm sedih2 gak la.afer dat semua serbu makan.byk gilerr mkanan

senarai makanan,

bihun tomyam, rendang,ketupat,donut,ayam masak merah,daging masak dengan labu,gulai telor,serawa labu,buah-buahan,ulam2, sambal belacan,ikan bakar,sayur,agar-agar then ape lagi ek???dah lupa..byk sgt.xsempat nak rase semua.

paksu siap cakap.."mila, makan sikit2 dh la..nnti gemuk.hg tu dhla berisi sekarang"

cehhh paksu mentang2 sekarang ni dia maintain.xpe2.hehe.tapi kan, betul cakap paksu tu, mmg giler berisi kot dari dulu.xtau la nape.bygkan bula posa pun berat badan saya naik tau.huhu.abaikan....

nway, sangat hepi dilahirkan dalam family camni.biarpun masalah stg ke ape, bila kita duduk dalam family yg bhgia, masalah2 tu akan dapat diatasi.hope kehidupan akan terus hepi dan ceria.

Friday, October 23, 2009

ada 4 sebab!!!

Salam,

okey skrg tgh siap2 nak balik rumah.balik mlm ni, ahad ni dtg balikla.dekat ke rumah yg balik kejap je tu??xdela dekat...rumah kat kedah kot, tapi yela if balik lama2 xstdy pulak.so balik kejap hilgkn rindu dulu, dtgla balik.

sebab ape yang nak balik nie???semuanya ade 4 sebab!!

1) sebab sgt rindu mak, ayah, adik2, and semuala
2) sebab 25hb nov ni bday tok saya.so semua sedara2 dah sepakat nak balik dinner kat rumah tok 24hb tu untuk sama2 smbut bday tok..tapi tok xtau..SURPRISE OK
3) sebab nak amik restu nak exam
4) sebab ntahla...sbb nak balikla..


pic bawah ni time berbuka puasa di istana iskandariyah,kuala kangsar perak.dgn geng2 UM.





...o0o0ooo balik kampung...(mila sila tumpu OK!!)

Thursday, October 22, 2009

orang tu = bola skuasy

Salam,

petang tadi pegi maen2 skuasy kat court skuasy.dh nama pun main skuasy, mestila kat court skuasy kan.hehe.

sebenarnya rasa sakit hati sgt+nyampah+xselesa dgn sorang tu.xtau la kenapa.masa main skuasy tu, assume je bola tu cm orang tu, bedal habis-habisan bola tu..~~ngeee...wallawe..rase cm lega sbb dapat bedal orang tu.wlpun juz cam imagine je la.simulasi..hehe. dah lama kot hipokrit buat cm ok je, susah o0oo nak hipokrit ni.tapi tadi bedal sgguh2..wlpun bola je.haha..nway ayat best ~juz going with the flow~

nway best gak la men tadi.tq cikgu atie, ajar kami men.atie ni dah teror giler maen.maen ptg2 untuk segar mlm2 nak study..(konon2 nya la..mood study datangla..huhu)




mila and yanie



me and jibah


...majulah sukan untuk negara...hehe

Monday, October 19, 2009

mission completed!!!

Salam,

Yaaa....my assignment dah siap.semuanya dah setel.alhamdulillah.now kena fokus on study for de exam.juz around d corner.mila chaiyokk!!!!!mission completed!!!


ape kena gmbr kat bawah ni ngn entry..xde kena mengena..hehe.saya sedg menikmati kek bday saya di sarawak..luv it..




~mila sila belajar dengan tekun untuk final exam, killer paper byk OK!!..~

Friday, October 16, 2009

Jamuan Raya Fac Sains

Salam,

Hari jumaat tadi fac sains telah mengadakn jamuan raya untuk student fac sains. macam2 makanan n byk sgt.best gakla.walaupun xde kelas hari jumaat, tapi pegi gak join jamuan raya.dengan berkobar2 nak makan.tapi alih2 juz makan satay 2 cucuk n laksa separuh.coz tiba2 rasa kenyang.adeh....hehe.dahla makanan byk gilerr...perut lak kenyang.rugi betol.

setiap jabatan ade booth sendiri la.then student satu booth untuk hidang makanan.yg paling penting my feveret tetap ada.laksa utara...~ngeee.


bantu booth students hidang juadah makanan..


selamat datang ke open h0use fac sains..hehe




tiba2 ade soalan best punya, apsal baju ko pakai ni sama dengan baju time jamuan raya kk8??
sebabnyer???

1) ala..jamuan raya kk8 tu turun makan je, pastu naik bilik.kjap sgt.malas nak basuh baju tu lg so pakai la time hr ni.hr ni pun pakai kejap.balik ni baru la basuh.itula xmembazir air..xmembazir sabun..hehe


adoi..kant0i.budak2 ni perasan..~~ngeee



~raya 0h raya~

Thursday, October 15, 2009

Ermmm..YummmYY!!

Salam,

mari kita bercerita pasal makanan.ermm sluurrppp..yummy.hehe.my favourite food is laksa.ada gak yang tnya, apsal suka laksa.setakat ade ikan je kot dalam tu.bukannya apa pun.ermm..susah nak jawab.tapi kalau buat laksa kat rumah, mmg xlayan la nasi tu.cakap pasal laksa, my feveret semestinya la laksa utara@laksa penang.adeh mcm xsabar nak balik rumah nak makan laksa.

hari tu time p sarawak, org dah cuba laksa sarawak.mmg giler beza dengan laksa utara ok.laksa sarawak ni sedap jugak, kuah dia buat dgn udang.siap dlm laksa sarawak tu ade ayam lagik.tp laksa sarawak ni guna bihun berbeza sgtla dgn laksa utara.haha.tp mmg licin la makan.time tu pegi dgn farah(um), nad (um), kak mira(umk), a'ai(unimas), then ade sorg hep unimas.kitarg g mkan kat cafe hep unimas.

then ketua LO dah cari kami yg masuk lmbt time bengkel, sebab??? pegi mencari laksa sarawak.hehe.lepas makan tu terus g masuk bengkel.bgtau kawan2 ipta/ipts len, giler diarg jeles.hehe.

kesimpulannya i love laksa utara...

muke xle tahan...hehe..menikmati laksa sarawak



me and kak mira(uni malaysia kelantan)



p/s : jalan-jalan cari makan..hehe

Tuesday, October 13, 2009

kk8 open h0use

Salam,

semalam merupakan open house di kolej kediaman kinabalu (kolej 8).semua sekali.ok.disebabkan saya, jibah, yani, atie, yatie, and mekdah turun lambat, so kami xdpt table.then kena duduk bersila kat court bola keranjang.kira ok la tu.

makanan mmg byk sgt smpai xlarat nak makan.yg best ade feveret i...laksa penang ok.ni antara juadah yg sgt banyak tu.hehe




kami yang kekenyangan..adeh



me and jibah sebelum ke jamuan.biase la..bilik ni jadi parking sementara.kena daftr dulu kat sini sbeelum g mane2..




ermmm...smpai sini je.byk keja nak kena setel ni..jumpe lagi.

_....(@...._

Sunday, October 11, 2009

TAHNIAH UM!!!!!!!!!


Salam,

Tahniah untuk UM tercinta.


Universiti Malaya (UM) meletakkan Malaysia semula dalam senarai 200 universiti terbaik oleh Times Higher Education (THE)-QS World University Rankings 2009 selepas melonjak sebanyak 50 tangga tahun lalu ke tangga 180 tahun ini.

Pengarah Urusan QS, Nunzio Quacquarelli berkata, ranking itu bukan sahaja mengenalpastikan ranking tertinggi universiti di dunia, bahkan universiti yang cemerlang dalam subjek-subjek utama tertentu, menjadi sasaran para majikan, menghasilkan penyelidikan terbaik, melabur dalam pengajaran serta mempunyai profil antarabangsa.

Universiti tempatan lain yang turut meningkat rankingnya ialah Universiti Teknologi Malaysia (UTM), menduduki tangga 320 berbanding 356 tahun lalu.

Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM), Universiti Sains Malaysia (USM) dan Universiti Putra Malaysia (UPM) jatuh antara satu hingga 41 tangga kepada kedudukan ke-291, 314 dan 345 masing-masing.


Dan UM jugak menjadi pemenang utama bagi Pecipta 2009


Universiti Malaya (UM) meraih Anugerah Perdana Penyelidikan dan Ciptaan Institusi Pengajian Antarabangsa 2009 (Pecipta 2009) pada satu majlis yang berlangsung di sini semalam.

Anugerah berkenaan disampaikan oleh Menteri Pengajian Tinggi, Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin kepada Naib Canselor UM, Datuk Dr. Ghauth Jasmon di Pusat Konvensyen Kuala Lumpur (KLCC), tempat berlangsungnya ekspo Pecipta 2009.

Dr. Ghauth yang ditemui kemudian menyifatkan anugerah itu sebagai pengiktirafan kepada universiti dalam dunia kajian dan penyelidikan sejak universiti itu ditubuhkan.

"Anugerah ini pastinya menaikkan imej universiti dan kami akan terus berusaha meningkatkan kecemerlangan perkhidmatan pendidikan di UM," katanya di sini hari ini.

Para pemenang dinilai berdasarkan kepada kajian dan penyelidikan yang turut meliputi hasil kajian yang kreatif, pengiktirafan antarabangsa dan standard perkhidmatan.

Friday, October 9, 2009

Surprise Birthday Party!!





Salam,

Malam ni adalah malam terakhir di Sarawak.rasa sedih pun ade jugak.after malam penutup, semua peserta berkumpul di studio tarian bersama LO unimas. LO ni pelajar2 unimas yang guide kami sepanjang program.

LO semua cam berlakon konon2 ade kes serius la...nak panggil guard la...rupa2nya bukan guard yang datang.tapi kek yg datang.hehe. Birthday ni untuk 3 orang. Mila-UM ( 5 okt), Anne - UPNM (6 okt), and Mimit - Uitm Samarahan ( 10 okt).

Such a unforgettable memories, bersama kawan2 yang baru kenal dalam 8 hari ni, kami dah jadi rapat. TQ untik kawan2 yang sambut bday kami. Satu kenangan yang xdapat dilupakan di Unimas, Sarawak.

-Kamek suk Sarawak.Kamek sayang Sarawak-
TQ UNIMAS

Wednesday, October 7, 2009

Orang Ulu Sarawak???

Salam,

Now I'm still at Sarawak. For me Sarawak have many of unique cultures. First time I wear the costum of baju orang Ulu, I feel so excited. It give me an unforgettable experience. As a Malaysian we have to learn others cultures and appreciate it. So that we will be more understands others cultures and we can unite through it.


~Unity Through Diversity~




Monday, October 5, 2009

apa ada dgn 5 okt???

Salam,



-merenung masa depan..hehe (dalam bas unimas, tgh tgok cuaca yg tgh hujan lebat)


actually today is my bday.hehe.tapi sy berada di sarawak utk program seni dan warisan.dari 3 okt - 9 okt,.yg tu sy akan cita pada entry yg laen..tggu..hehe.hari ni nak cita ttg bday sy.huhu.ni la 1st time sambut bday kat sarawak.hehe.but tq to all my fren (diarg sgt best ok, walaupun baru knal).kami yg budak um pegi tiga org, tu pun baru kenal time nak pegi.then kwn2 laen dr ipta/ipts mlysia.malu giler time diarg nyanyi ramai2 lagu bday.tp malu2 kucing la.malu tp mau.hehe.tq kwn2.walaupun baru kenal tapi korang mmg best!!!.

ok la.dh penat sgt2 ni.nsb baek la bawak laptop dtg sini leh gak update.hehe..ok kitak mau tdo..hehe

ni la sebahagian kawan2 baru sy kat sarawak.dari pelbagai ipta/ipts.


Tuesday, September 29, 2009

kaw@n kaw3n...



salam,

raya ke4 hari tu kwn org yg bernama shiba dh kawen.dh jadi isteri org.huhu.dh xle maen2 la kan..aduyaiii...un@husna bertunang time raya ketiga, yg ni xsemoat pegi.time shiba kawen rmai gak ar pegi.dptla jumpe kawan2. kepada shiba, hope dapat jadi isteri solehah.kekal bhgia hgga selamanya...amin..

Sunday, September 27, 2009

RAYA 2009






tema tahun nie adelah hijau. disebabkan busy, so hnya sempat post gambar je.tahun ni raya pun best jugak sbb mak n ayah still bg duit raya.hehe.ok la..sambung asimen dulu..

Sunday, September 13, 2009

Aduhai Paksu..



Salam.

entry kali ni about my bestest paksu.beliau adelah adik bongsu kepada ayah saya.belum kahwin lagi, ade sape2 nak borang???hehe.

petang tadi dia kol :-

paksu :mila, paksu ni.
mila:yup.awat?
paksu:ermmm..paksu kat kedai ni.cari baju melayu kat tokwan.xreti pilihla.colour semua terang2, takut tokwan xmo pakai.ada satu ja ok sikit, warna light grey.yang xdak corak2.ade warna ni satu ja.tapi paksu xberapa berkenan.camna?
mila:light grey is ok la paksu utk tokwan.nice apa.amik je la yang tu.sbbnya, yang tu ja xdak apa2 corak.kosng, so sesuai la utk tokwan.
paksu:ok, paksu amik.





tapi takut jugak sbnrnya, coz paksu sy agak rabun warna.haha.kang grey tu ntah kaler ape pulak.haha.

then balik nanti nak teman mak shopping baju untuk tok pulak.shopping lagi..adehh penat.


*dhla kena urus sukaneka family sebelah ayah raya kedua ni.coz my family bahagian tu.makngah`s family urus bhgian bbq.pakndak urus kewangan, then masing2 semua ade tugas.so my family kali nie ditugaskan urus acara sukaneka.naseb baik xkena bahagian kebersihan.haha.

aduss,byk keja nak kena wat nie:-
kena bahgi kumpulan, kena urus acara ape nak wat, kena cari hadiah untuk johan, kena cari peralatan.hmm..balik nanti baru nak setel keja2 sukaneka untuk hari raya kedua ni.


k la bye2...ade iftar perdana di kolej.smlm berbuka puasa di istana iskandariah(yg ni bila2 sy akan update beserta gmbar sekali)

Wednesday, September 9, 2009

090909

Salam,

090909???sebenarnya xperasan pun yg hari ni 090909 canti tul tarikh ni.Then tadi time class modern physics, time nak tulis date baru perasan. what are beauty date today.then thinking...what are the special incident happens today???errmmmm...nope.

then teringat time sekolah menengah dulu.Dulu, lawaks gilerr. Saya ade geng tau.mila,alia,un,shiba,peah,mira,najhiah,syimah,pue.9 org.siap ade nama group lagi.antara nama group kami is :-
1) amimujaip
2)geng 92K
then ape tah lagi..lupe la pulak.coz kami akan tukar2 sesdap rasa.haha.apsal leh lupa ni..huhu.

Ok2.sebenarnya nak cita...dulu kami dalam geng ni mesti akan wat sumthing incident yang best bila tarikh2 yg cantik.ok contohnya..1hb Jan (0101), 2hb Feb (0202).....9hb Sept (0909)..and so on.

Kami akan cube la wat sumthing peristiwa yang best utk tarikh2 yang camtu. lawak kan???hehe.

okla...nak study.mggu ni byk sgt keja yang bertimbun...


~see you again~

Monday, September 7, 2009

Cikgu2 sekalian...!!!

Salam,

actually entry ni untuk PELAJAR SAINS DENGAN PENDIDIKAN UM.tapi untuk org lain yg terbaca, sila mintak sampaikan pada kawan2 anda yg amik kos nie yek xkira batch mana pun.untuk semua sekali.

Korang kenal rashidah??...dia presiden untuk persatuan ni.sebagai kawan, sy try bantu dia untuk publish benda ni.persatuan kita nak buat coat sebagai kenangan la.terutama yg final year.ramai yg tnya, tshirt dh ade, so diarg nak cm coat/jaket la.so shidah dh decide nak tempah.sekarang dia tgh nak tau bape org yg nak.


ONLY RM 60
AVAILABLE OFFER
UNTIL 12 /10/2009



Description :

- short & cute name at the right side of the jacket.

- UM logo at left side front of the jacket

- “science and education graduates “ written at the back of the jacket

- size

This Limited Edition jacket.
Available size (S - XL)

S : 50cm (W), 68cm (L)
M : 53cm (W), 68cm (L)
L : 55 cm (W), 68cm (L)
XL : 56 cm (W), 68 (L)

Kenal rashidah tu kan, dia budak major bio minor kimia, our presiden persatuan.dia cakap dia pakai saiz M.so korg agak2 la korg pakai saiz ape.actually saiz M tu cm moderate la. (menurut shidah)

So sape2 yg interested and have any further question bolehla call shidah 017-9506551.shidah pun ade postkan dekat facebook.so ape2 hal kontek shidah k.


LET’S BUILD OUR MEMORY TOGETHER WITH PSEPUM(PERSATUAN SAINS DENGAN PENDIDIKAN UNIVERSITI MALAYA)

Saturday, September 5, 2009

~sweet 5 september~





Salam,

today is my bro's bday.Nama dia Mohd Syamer Aswad bin Zolkiflee.Form four.

To my bro,

Selamat hari lahir,belajar sungguh2, balas jasa ibubapa.then semoga panjang umo n murah rezeki.


~ur cute sis,hehe~

Friday, September 4, 2009

luahan kakak yg dibuli




Salam,

Hmmm...xsabarnya nak balik kg untuk raya. Sebab ape?sebabnya pegi sana sini dah dgr lagu raya.Adoila.Adik2 plak kol, tnya "kak jangan lupa beli baju raya kat adik"..ayyooo..diarg ingt kakak diarg ni dah keja, ptptn pun dapat separuh.

Tapi paling lawak sekali,

Adik no 1 :
kak bila dah keja nanti tiap2 bulan bagi abg(dia bahasakan diri dia abg dlm fmly sebab dia anak no2, means anak lelaki sulg)duit tau, sebab kak kan dah keja nanti.

Adik no 2 :
Kak, nanti mesti best bila kak dah keja.kak belanja adik beli barang2 yg adik nak tau.

Adik no 3:
Kak, nanti bila kak dah keja, adik nak duduk dengan kak.(dia ni mnja sikit dgn sy sebab selalu beli ape yg dia nak)


Ayyyoo0o0ooo....betapa besarnya harapan adik2ku ini.

mak n ayah sy time tu gelak je dengar adik2 lelaki sy yg sibuk tak sabar tggu d only one kakak diarg ni keja.diarg cakap len kali ikut lagi ckp adik2, kan dah kena buli.haishh..



Ape punya adik la cmtu...huhu.

paling lawak bila sesekali sy marah diarg, takut gak diarg ngn saya.tapi dlm hati, tuhan je yg tahu betapa sy menahan gelak time tu.sbbnya, adik2 lelaki saya ni sgtla suka wat lawak, pastu mngada2, sgt kasar (lelaki kot), then mcm2 la.

dulu kecik2, sy selalu gusti dengan adik yg bawah tu.tapi selalu kalah.huhu.yg plg xbest, sy sorg je xde ilmu pertahanan diri sbb saya xminat.3 org adik saya tu smeua ade bljar sikit2 bnda2 cmtu.sy asyik kena masuk dapur.kalau suruh diarg tolong diarg akan ckp tu keja pempuan.(abih dah sorg je anak pempuan, takkan semua sy nak kena buat kan).so, untuk kenakan diarg, sy selalu akan ckp kalau diarg xnk ikut ckp sy n xnk tolg, sy xkn tolg masak utk diarg, alhamdulillah menjadi.hehe


kalau time result peksa diarg kuar, adik yg no 2 and yg no3 (bongsu) mesti akan dtg bilik sy mintak tolg bgtau ayah if diarg dpt result xbgus. sbb sy n mak je yg boleh tolg diarg dr kena marah ngn ayah.


tetiba tertulis entry pasal korg bertiga coz tiba2 teringat pulak kat korg wlpun kalau balik rumah ade je korg menyakat then korg kena sakat.hehe.


~luv u all~

Thursday, August 27, 2009

LOsT !!

Salam,

Saya terasa sgt2 bersalah, berdosa...kepada penerima mesej itu. Dalam sepanjang kehidupan ini, itulah mesej yang paling "jahat" yg saya pernah bagi kepada org lain. Nape saya wat cmtu???? kenapa tergamak saya tulis n hantar cmtu???

Actually, saya sgt2 tertekan.Dats saya jadi sampai "sejahat" tu. Semoga saya dimaafkan atas dosa2 itu. Saya xtau kenapa saya jadi mcm ni. Saya xtau...

Saya berharap beliau sentiasa berada dalam keadaan baik walau apa jua dugaan yang menimpa. Saya mintak maaf. TQ sebab ikut apa yg saya harapkan. TQ

Sunday, August 23, 2009

Pencuri!!!!!..

Salam,

Baru je balik dari cuti midsem seminggu kat rumah.semestinya hepi ~home sweet home~. Xhepinya bila sering diganggu dgn panggilan2 telefon dan mesej2 yang xhenti2.kalau diikutkan hati, boleh gila.tapi terima kasih Ya Allah kerana masih memberi kesabaran yang tinggi.Tolonglah..jangan ganggu...TOLONGLAH!!!. Sekarang ni jadi takut sgt2 bila bunyi hp, mcm2 la.Tengah berfikir untuk menukar number,tapi susah pulak.tgokla dlm seminggu dua ni, kalau xtahan jugak perlu fikirkan solution. Sebab saya xsuka didesak, diganggu, dipaksa etc.

Tutup hal tu, hope Allah membantu memberi kesabaran.

Sebelum balik tadi, (ahad-23 ogos), ikut mak p tempat keja mak. which is RAK (Rumah Amal Kulim). Ya Allah...pejabat mak kena selongkar and pecah masuk dgn pencuri. Habis komputer and kamera digital milik rumah amal tu kena cuti.Bilik sgt2 la berselerak.

Dalam Bulan Ramadhan ni ada jugak tergamak nak mencuri, dhla mencuri kat sekolah amal lak tu. Ya Allah zalimnya mereka-mereka itu. Then mula terfikir, manusia zaman sekarang mmg dah xpeduli dgn hukuman dan balasan Allah.

To my mum,
kesiannya nak kemas balik ofis dia.td dhla xsempat nak tolong coz dah nak bertolak balik KL.


~takutlah dengan azab Allah~

Sunday, August 9, 2009

Stoppp...bassss...!!

Salam,

This is funny but may be true.......

Tahu tak, cinta sebenarnya sama seperti seseorang yg menunggu bas. Bila bas tu datang, awak nengok bas tu dan awak kata pada diri awak,
"Eee... penuhnya... tak de tempat duduk."
Jadik, awak katakan pada diri awak,
"Saya akan tunggu bas yg lain."

Awak pun biarkan bas tu berlalu dan awak tunggu pulak bas yg lain. Kemudian, datang pulak bas yg kedua.Awak nengok bas tu dan awak akan cakap,
"Eee... bas ni buruk sgt... mesti tak selesa. Dan mungkin bas ni akan rosak kat tengah jalan."

Jadi, awak pun biarkan bas buruk tu berlalu dan awak
bercadang untuk tunggu bas yang seterusnya. Setelah
beberapa ketika, datang lagi sebuah bas. Bas yg datang tu kosong, tak penuh dan tak seburuk bas yg tadi tapi kali ni awak kata,

"Emmm.... takde air-cond... cuaca pulak panas. Lebih baik saya tunggu bas yg lain."
Dan sekali lagi awak biarkan bas tu berlalu dan awak bercadang utk menanti bas yg seterusnya.

Tiba-tiba awan mula gelap, cuaca semakin mendung dan
baru awak perasan yg awak pula dah terlambat rupanya. Awak mula panik dan terus naik bas yg datang ketika itu, walaupun bas itu tak sebegitu sempurna. Dan kemudian barulah awak sedar bahawa... awak dah naik bas yg salah. Jadi, selama ni awak dah membazir banyak masa dan wang untuk menunggu apa yg awak nak. Walaupun yg datang
tu adalah bas yang berair-cond, adakah awak dpt pastikan bahawa bas tu tak akan rosak di tengah jalan atau mungkin bas tu tak terlalu sejuk untuk awak?

Jadik, (terutamanya golongan perempuan) lelaki pun samalah mengingini apa yg awak idamkan tu memang tak salah. Tapi, tak salah juga kalau anda sanggup memberi satu peluang pada orang lain, kan ? Sekiranya awak dapati "bas" itu tak sesuai dengan awak, apa yg perlu awak lakukan hanya tekan loceng dan turun daripada bas tu. Tapi... saya pasti awak semua tentu ada pengalaman yg macam ni. Awak nampak sebuah bas datang (tentulah bas yg awak nanti-nanti kan ), awak tahan bas tu >>tapi pemandu bas tu pulak buat tak faham dan pura-pura buat tak nampak awak dan terus berlalu tinggalkan awak! Hahahaha.... Bila ada bas yang lalu melintasi saya macam tu, apa yang saya lakukan ialah BERJALAN!

Bodoh sebenarnya untuk mengejar bas tu sebab setiap kali, awak akan terjatuh dan menyakiti diri awak sendiri. Jadi, bercinta tu adalah ibarat menunggu bas, sama ada awak nak naik dan beri peluang pada bas tu... semuanya terpulang pada diri awak. Dan bila awak berjalan, awak sebenarnya cuba melarikan diri daripada cinta!

p/s : Kalau seseorang tu dah yakin n cakap anda bukan pilihan dia dan dia xdapat terima anda, sepatutnya terima dengan hati yang tenang dan berdoa semoga dipertemukan dengan yang lebih baik dan sememangnya utk anda. Kalau anda paksa pun, dia xdapat terima sebab cinta dia bukan untuk anda.sebaiknya jangan ganggu dia, sebab dia manusia biasa yang xmampu bersabar bila sering diganggu dan xsuka dipaksa menerima sesuatu yang dia xdapat terima.baik jgn bazir masa and rosakkan hidup dengan terus memaksa dan menunggu.betul x?..(tiada kena mengena samada yang hidup mahupun yang sudah tiada)..(",)

Wednesday, July 29, 2009

Dua akan kembali, Satu akan Bersama!!!

Salam,


SUARA YANG DIDENGAR MAYAT

Yang Akan Ikut Mayat Adalah Tiga hal yaitu;
1. Keluarga
2. Hartanya
3. Amalnya

Ada Dua Yang Kembali Dan Satu akan Tinggal Bersamanya yaitu;
1. Keluarga dan Hartanya Akan Kembali
2. Sementara Amalnya Akan Tinggal Bersamanya.

Maka ketika Roh Meninggalkan Jasad ...Terdengarlah Suara Dari Langit Memekik, 'Wahai Fulan Anak Si Fulan..

· - Apakah Kau Yang Telah Meninggalkan Dunia, Atau Dunia Yang Meninggalkanmu
· - Apakah Kau Yang Telah Mengumpul Harta Kekayaan, Atau Kekayaan Yang Telah Mengumpulmu
· - Apakah Kau Yang Telah Menumpuk Dunia, Atau Dunia Yang Telah Menumpukmu
· - Apakah Kau Yang Telah Mengubur Dunia, Atau Dunia Yang Telah Menguburmu.'


Ketika Mayat Tergeletak Akan Dimandikan ....Terdengar Dari Langit Suara Memekik, 'Wahai Fulan Anak Si Fulan...

· - Mana Badanmu Yang Dahulunya Kuat, Mengapa Kini Terkulai Lemah
· - Mana Lisanmu Yang Dahulunya Fasih, Mengapa Kini Bungkam Tak Bersuara
· - Mana Telingamu Yang Dahulunya Mendengar, Mengapa Kini Tuli Dari Seribu Bahasa
· - Mana Sahabat-Sahabatmu Yang Dahulunya Setia, Mengapa Kini Raib Tak Bersuara'

Ketika Mayat Siap Dikafan ...Suara Dari Langit Terdengar Memekik,'Wahai Fulan Anak Si Fulan

· - Berbahagialah Apabila Kau Bersahabat Dengan Ridha
· - Celakalah Apabila Kau Bersahabat Dengan Murka Allah
· - Kini Kau Tengah Berada Dalam Sebuah Perjalanan Nun Jauh Tanpa Bekal
· - Kau Telah Keluar Dari Rumahmu Dan Tidak Akan Kembali Selamanya
· - Kini Kau Tengah Safar Pada Sebuah Tujuan Yang Penuh Pertanyaan.'


Ketika MayatDiusung. .... Terdengar Dari Langit Suara Memekik, 'Wahai Fulan Anak Si Fulan..

· - Berbahagialah Apabila Amalmu Adalah Kebajikan
· - Berbahagialah Apabila Matimu Diawali Taubat
· - Berbahagialah Apabila Hidupmu Penuh Dengan Taat.'


Ketika Mayat Siap Disholatkan ....Terdengar Dari Langit Suara Memekik, 'Wahai Fulan Anak Si Fulan..

· - Setiap Pekerjaan Yang Kau Lakukan Kelak Kau Lihat Hasilnya Di Akhirat
· - Apabila Baik Maka Kau Akan Melihatnya Baik
· - Apabila Buruk, Kau Akan Melihatnya Buruk.'

Ketika MayatDibaringkan Di Liang Lahat...... terdengar Suara Memekik Dari Langit,'Wahai Fulan Anak Si Fulan...

· Apa Yang Telah Kau Siapkan Dari Rumahmu Yang Luas Di Dunia Untuk Kehidupan Yang Penuh Gelap Gulita Di Sini
Wahai Fulan Anak Si Fulan...
· - Dahulu Kau Tertawa, Kini Dalam Perutku Kau Menangis
· - Dahulu Kau Bergembira,Kini Dalam Perutku Kau Berduka
· - Dahulu Kau Bertutur Kata, Kini Dalam Perutku Kau Bungkam Seribu Bahasa.'


Ketika Semua Manusia Meninggalkannya Sendirian... .. Allah Berkata Kepadanya, 'Wahai Hamba-Ku.... .

· Kini Kau Tinggal Seorang Diri
· Tiada Teman Dan Tiada Kerabat
· Di Sebuah Tempat Kecil, Sempit Dan Gelap..
· Mereka Pergi Meninggalkanmu. ... Seorang Diri
· Padahal, Karena Mereka Kau Pernah Langgar Perintahku
· Hari Ini,....
· Akan Kutunjukan Kepadamu
· Kasih Sayang-Ku
· Yang Akan Takjub Seisi Alam
· Aku Akan Menyayangimu
· Lebih Dari Kasih Sayang Seorang Ibu Pada Anaknya'.


Kepada Jiwa-Jiwa Yang Tenang Allah Berfirman, 'Wahai Jiwa Yang Tenang

· Kembalilah Kepada Tuhanmu
· Dengan Hati Yang Puas Lagi Diridhai-Nya
· Maka Masuklah Ke Dalam Jamaah Hamba-Hamba- Ku
· Dan Masuklah Ke Dalam Jannah-Ku'

Aktiviti keseharian kita selalu mencuri konsentrasi kita. kita seolah lupa dengan sesuatu yang kita tak pernah tau bila kedatangannya. Sesuatu yang bagi sebahagian orang sangat menakutkan.

Tahukah kita bila kematian akan menjemput kita???

~Renung2kan..dan Selamat Beramal~

Saturday, July 11, 2009

Its Not Wrong If We Falling Down

Salam,

Disebabkan ada masa yang lebih di awal sem ni, so sy telah menonton satu drama jepun yang bertajuk 1 Litre of Tears. Actually drama ni memang touching habis-habisan la. My advice if nk tgok movie ni sediakan tisu sekotak…(“,).

Cita ni lebih kurang cmnila, tentang seorang gadis bernama Ikeuchi Aya. Aya memang sgt2 aktif kat sekolah. Aktif main bola keranjang, menjadi ketua kelas, pandai, sangat disayangi guru dan kawan2 kelas. Aya berumur 15 tahun. Mempunyai family yang sangat sayang kat dia, ada 3 oarng adik, 2p and 1 L.

Kehidupan Aya memang happy and ceria sehinggalah dia dikesan mempunyai penyakit saraf tunjang, dlm saintifik lupa lak nak sebut cmna. But she was upset after she knows that until now the disease is not uncurable yet. Belum ada ubat yang boleh sumbuhkan. Penyakit ini lama kelamaan akan buat seseoarng itu, xle berjalan, xle bercakap, dan akhirnya terlantar di katil menunggu saat utk mati. Doktor hanya boleh melambatkan proses kematian shja.

Aya sangat tabah menerima penyakit ini. Aya cakap “Its not wrong if we falling down, because we can to stand up again”. All matters in this world can be solve if we really need to do so. Penderitaan Aya dlm mengahrungi hidup sangat memilukan. Doisebabkan menghidapi penyakit ni, dia kehilangan lelaki yang dia minat, sbb laki tu tau penyakit Aya so dia tggalkan Aya. Mula2 Aya memangla sedih tapi Aya cakap tu hanya satu yang dia sedih, bila dia hidap penyakit ni sebenarnya dia akan lebih tahu tentang erti setia dan kasihsayang. Family Aya sgt setia menemani Aya dan sama2 menghadapi masalah. Macam tu jugak kawan baik Aya, terutam Mari-san yang sanggup bersama2 Aya dalam kesusahan. Dan juga seorg lelaki yang minat Aya, iaitu Ojou, yang sama2 sokong Aya. Now Aya lebih tahu yang dia sgt disayangi. Kisah ini diakhiri dengan kematian Aya. Disebabkan ini, Ojou telah belajar di sekolah medical untuk berupaya mencari ubat menyembuhkan penyakit ini supaya orang lain tidak menderita seperti Aya. Saat kematian Aya sangat memilukan, cmna dia tabah terima dugaan cmna dia berusaha menjalani rawatan dan melawan penyakit dia walaupun dia tau yang penyakitnya xle disembuhkan.

My dear blog,

Kisah Aya boleh kita jadikan sebagai pengajaran. Kadangkala dlm hidup tidak semestinya kita dapat apa yang kita nak. Dan bila sesuatu berlaku sebenarnya ada hikmah di sebalik kejadian.Kadang2 kita selalu fikir kenapa kita yang diuji tetapi tau x yang Allah Lebih Mengetahui hamba-NYA.Kita sebagai manusia cuba terima dan cuba berusaha mengatasi sesuatu yang menimpa, dan InsyaALLAH dengan bantuan dari NYA segalanya akan dapat diselesaikan. Xsalah bila kita ditimpa sesuatu dan diuji , sebab kita boleh bangun balik dan ia menjadi pengalaman berguna dalam menghadapi kehidupan seharian. “Its not wrong if we falling down, because we can stand up again”.

Lovely fren...

"Did" is word of achievement.....
"Can't" is word of defeat ......
"should " is word of duty .......
"Will" is word of beauty .....
"Can" is word of power !!!

Lovely fren..

When it rains all birds occupy sheltar but EAGLe is the only bird that avoids the rain by flying above the cloud. Problmes are common to all but attitude makes the difference

Lovely fren...

If you stand for a reason, be prepared to stand alson like a tree,
If you fall on the ground, fall as seed that grows back to fight again


My lovely fren,

Dalam hidup jika ditimpa masalah atau musibah, yakinkan dlm diri anda yg kamu boleh mengatasi dan boleh melakukan.YES YOU CAN!!


....chaiyok mila!!...aja aja fighting!! fighting!!

Thursday, July 9, 2009

Renungan Bersama

Salam,

Actually sy dapat emel ni dari kwn.Budak KK8 gak.nm penuh xingat, tapi nama panggilan dia Yen.emel ni quite menarik, so better sy pos kan utk tatapan bersama.

Aku ada pasangan hidup sendiri....

Bila seronok, aku cari....pasanganku
Bila sedih, aku cari....Mak
Bila berjaya, aku ceritakan pada....pasanganku
Bila gagal, aku ceritakan pada....Mak
Bila bahagia, aku peluk erat....pasanganku
Bila berduka, aku peluk erat....Emakku
Bila nak bercuti, aku bawa....pasanganku
Bila sibuk, aku hantar anak ke rumah....Mak
Bila sambut valentine.. Aku bagi hadiah pada pasanganku
Bila sambut hari ibu...aku cuma dapat ucapkan "Selamat Hari Ibu"
Selalu.. aku ingat pasanganku
Selalu.. Mak ingat kat aku
Bila-bila... aku akan talipon pasanganku
Entah bila... aku nak talipon Mak
Selalu...aku belikan hadiah untuk pasanganku
Entah bila... aku nak belikan hadiah untuk Emak
Renungkan:
"Kalau kau sudah habis belajar dan berkerja...
bolehkah kau kirim wang untuk Mak?
Mak bukan nak banyak... lima puluh ringgit sebulan pun cukuplah".

Berderai air mata jika kita mendengarnya........

Tapi kalau Mak sudah tiada..........
MAKKKKK...RINDU MAK.... RINDU SANGAT....



Berapa ramai yang sanggup menyuapkan ibunya....
berapa ramai yang sanggup mencuci muntah ibunya.....
berapa ramai yang sanggup. mengantikan lampin ibunya.....
berapa ramai yang sanggup..... membersihkan najis ibunya.......
berapa ramai yang sanggup....... membuang ulat dan membersihkan luka kudis ibunya....
berapa ramai yang sanggup berhenti kerja untuk menjaga ibunya.....

Dan akhir sekali berapa ramai yang sembahyang JENAZAH ibunya......


"Jika kamu menyayangi ibumu, "forward"kanlah Email ini kepada sahabat- sahabat anda.

§ 1 orang : Kamu tidak sayangkan ibumu
§ 2-4 orang : Kamu sayang ibumu
§ 5-9 orang : Bagus! Sayang jugak kamu kepada Ibumu
§ 10/lebih : Syabas!Kamu akan disayangi Ibumu


*renung2kan dan selamat beramal..(",)

PPSMI..what ur opinion???

Dasar kontroversi Pengajaran dan Pembelajaran Sains dan Matematik dalam Bahasa Inggeris (PPSMI) dimansuhkan sepenuhnya tiga tahun lagi, demikian diumumkan menteri pelajaran.

Tan Sri Muhyiddin Yassin itu berkata di sekolah kebangsaan, bahasa Melayu akan menggantikan bahasa Inggeris untuk mengajar dua matapelajaran itu. Sementara sekolah jenis kebangsaan Cina dan Tamil akan menggunakan bahasa ibunda masing-masing, tambahnya.Pemansuhan itu dijalankan berperingkat-peringkat sehingga semua pelajar yang terlibat dengan dasar itu tamat peringkat masing-masing pada 2014.

Dasar yang diperkenalkan sejak 2003 itu mendapat semakin banyak bantahan, khususnya sejak awal tahun ini apabila sekumpulan aktivis bahasa berjaya menggerakkan ribuan orang
Dalam sidang media khas di Putrajaya, Muhyiddin berkata kabinet hari ini meluluskan cadangan strategi kementeriannya untuk memartabatkan bahasa Melayu dan memantapkan pengajaran bahasa Inggeris.

"Strategi ini dirangka berdasarkan hasil kajian dan pemantauan yang telah dilakukan oleh Kementerian Pelajaran mengenai PPSMI sejak dasar ini mula dilaksanakan pada 2003," katanya. Muhyiddin menyebut beberapa kelemahan besar dalam PPSMI yang mendesak kerajaan mengembalikan dasar bahasa pengantar untuk pengajaran dua subjek teknikal itu.


Rentetan pelaksanaan PPSMI

Julai 2002 - Mesyuarat khas jemaah menteri, waktu itu perdana menteri Tun Dr Mahathir Mohamad, meluluskan dasar baru Pengajaran dan Pembelajaran Sains dan Matematik dalam Bahasa Inggeris (PPSMI)

Januari 2003 - Dasar ini diperkenalkan berperingkat-peringkat dengan dimulai Tahun 1 untuk peringkat sekolah rendah, Tingkatan 1 dan Tingkatan 6 Rendah untuk sekolah menengah

Januari 2007 - Pelaksanaan penuh PPSMI untuk peringkat sekolah menengah

Januari 2008 - Pelaksanaan penuh PPSMI untuk peringkat sekolah rendah

Mac 2009 - Lebih 8,000 menyertai demonstrasi membantah PPSMI dengan berarak ke Istana Negara. Ia didukung Gerakan Mansuhkan PPSMI (GMP) yang diketuai oleh Datuk A Samad Said dan Datuk Dr Hassan Ahmad.

Mac 2009 - Satu kajian mendapati PPSMI hanya berjaya meningkatkan empat peratus penguasaan bahasa Inggeris tetapi sebaliknya mengurangkan minat untuk mempelajari Sains dan Matematik.

Kajian 53 pakar bahasa itu, merumuskan dasar kontroversi tersebut "menimbulkan kerugian berganda kepada kepada murid, terutama kepada 75 peratus murid yang tergolong dalam kategori (pencapaian) sederhana dan lemah dalam tiga mata pelajaran terbabit, Bahasa Inggeris, Sains dan Matematik."

Mei 2009 - Kesemua lima Sasterawan Negara yang masih hidup menolak dasar ini - sekali gus mencipta rekod sejarah budayawan menentang dasar kerajaan tersebut.

Jun 2009 - Ketua Pemuda Umno, Khairy Jamaluddin Abu Bakar turut mempertikaikan dasar tersebut dengan memberi amaran "jangan jadikan pelajar bahan ujian" dasar yang "jelas mempunyai pelbagai kelemahan ketara."

Menteri Besar Johor, Datuk Abdul Ghani Othman pula berkata "salah, tidak beretika dan tidak rasional jika dasar pendidikan negara diputuskan melalui prasangka, emosi, persepsi dan andaian individu-individu tertentu yang tidak mempunyai kepakaran dalam bidang pendidikan sebenarnya."

Julai 2009 - Menteri Pelajaran, Tan Sri Muhyiddin Yassin, mengumumkan dasar PPSMI dimansuhkan sepenuhnya pada 2012.
berarak ke Istana Negara.


sumber :http://www.malaysiakini.com/news/108063

Tuesday, July 7, 2009

Sem Baru Semangat Baru!


Salam,

Now sy dh berada di tahun akhir..untuk kos sains dengan pendidikan adalah 4 tahun.so ini bermakna dah tahun ke 4 a.k.a final year.dah lama la sy berada di UM ni.haha.semoga final year ni akan dapat lakukan yang terbaik dalam exam.then tahun depan jugak latihan mengajar.kalau dengar cerita senior2, ada yang gerun dan ada yang best.Cmna agaknya bila saya jadi cikgu nanti???nantikan...hehe.

Untuk sem baru ini..semoga kehidupan akan lebih ceria., lebih bersemangat, dan mendapat keputusan yang baik. chaiyok mila!! aja aja fighting...fighting!!..(",)

Sunday, June 21, 2009

Selamat Hari Bapa

Salam,

Happy Father's Day

A Dad is a person
who is loving and kind,
And often he knows
what you have on your mind.
He's someone who listens,
suggests, and defends.
A dad can be one
of your very best friends!

He's proud of your triumphs,
but when things go wrong,
A dad can be patient
and helpful and strong
In all that you do,
a dad's love plays a part.
There's always a place for him
deep in your heart.
And each year that passes,

you're even more glad,
More grateful and proud
just to call him your dad!
Thank you, Dad...
for listening and caring,
for giving and sharing,
but, especially, for just being you!
Happy Father's Day

I LOVE U MY GREAT DAD

with love : mila..(",)


me n my lovely dad

Wednesday, June 17, 2009

Badut?? Sayakah??

Salam,

Tadi ym ngn kawan satu sekolah menengah dulu, then dia komen knpa xtukar gmbar kat ym, coz dah lama gila gmbar tu. So tukar jela.

Ni gambar yang baru tukar.Then dia ckp suruh masuk Raja Lawak sbb gambar yg pakai mask tu macam badut n lawak..adoila..



So tukar la lagi sekali, letak yg nie je..nasib baik xcakap cam badut dah.haha



la la la....(@_@)

Tuesday, June 16, 2009

Mak Saya Rindu Saya OK!!

Salam,

Untuk pengetahuan semua, now org ade kat UM, balik sini jap sebab ade hal sikit.Then mggu depan dlm 23hb Jun balik rumah balik. Tapi bukanla nak mengada or nak cakap mak saya sayang saya...hehe...baru je xde kat rumah..dah mula rindu2...hehe.

Petang tadi mak call...ayat yang paling best la...

Mak : "mila bila nak balik, xbest mila xdak kat rumah"
mila : " Cece...saja la tu"
Mak : "Betoi..xbest..balik awal tau. Mila ada kat rumah baru best"

Ni bukan rekaan semata2 ye...ni betul2 punya..
Kalau adik2 org yang kt rumah tu tau..mesti jeles punya. hehe..


we love each other..(",)

Sunday, June 14, 2009

Bukit Merah laketown Waterpark

Salam,

Bestnyer jalan2 ngn family ke Bukit Merah Laketown waterpark.




Time nak balik


..otw balik, dalam kereta..asyraf sangat2 letih...hehe..(my youngest bro)sempat lagi posing..(",)..(my 2nd bro)

konon2 hensem la???..(my 1st bro)

my superhero n my superwoman...(",)


i love my family