Pages

Wednesday, November 19, 2008

Salam... Sebelum my blog dikatakan berhabuk or bersawang kerna sudah lama tidak mengupdate,haha..baik post kan sumthing.post kali ni sbnrnya dah draft bulan 11 tapi xsempat post coz terlalu la sibuk.so, kisah sedih dan gembira ni berlaku pada bulan 11 hari tu..sori coz baru jek di postkan sekarg..hehe..baca2..jgn xbaca.


Kisah Gembira 1

Time tu kuar gi Times Squares.Ngan Jibah@mama, Kak su,Umai@Ya habibati, Wanie Chan@Omey. Time kat McD Umai : Eh korang, nah.kite kasi korang. Kite dah lama beli. Xasabar nak kasi korg. Mila : Eh,cantiknya..Tq Umai. Huhu..terharunya.Umai bagi rantai dlm kotak utk kami semua.Terharu sgt2. Org dapat dlm kotak warna merah. Umai ckp dia dh lama beli xsabar nak kasi kami.Adoila, terharu2.TQ YE YA HABIBATI...hehe..FRENSHIP 4EVA.



Kisah Gembira 2

Kuar g main bowling. Mmg sebelum2 ni org lah Miss Longkang.huhu.Dah berlatih tapi still belum bleh wakil Malaysia..hehe. Kami pegi main kat One Utama.Main 3 game. Apa yg gembira sgt..first game, I'm d second place. tapi beza 1 jatuhan pin je ngn si winner tu. Mals nak ckp berapa jatuhan pin, coz nanti kang ckp riak lak...(",).Haha. Sblm2 nie, main no last jer. Tapi ku sangka panas hingga ke petang, namun hujan di tengah hari. 1st game je dapat 2nd place..game2 lepas tu dpt nolast.Tp xpela, kira yg 1st game tu jela..hihi. Tapi time main tu mmg psiko gila2. Ad sorg budak kecik ni, rs umo 7tahun kot.SAda jurulatih siap. Asyik strike or spare je. Malu gila.Tapi buat2 cm xtau je.hehe
After dat, lepas penat main..kami gi makang2..haha.part nie plg best...org order nasi gorg cendawan pedas..mmg pedas sgguh2..suap sekali..minum air sekali..sabar2..





Kisah Gembira 3

Balik dr meeting, pegi bilik wani n umai.Sebelah bilik je. My room time 1st year. Hehe.

Wani : Mila, buka locker aku. Amik hadiah. Kaksu bagi.

Mila : Wah cantiknya...(muka senyum)
Umai : Mel(umai panggil dgn nama ni, ntah nape)... kite pun dapat. Tq kak su... Hmm..lepas ni kena cari la hadiah utk budak2 ni..saje2 sbg perrsahabatan..(daku bermonolog)



Kisah Sedih

Kisah Sedih 1 Errmm cmna nak crta supaya tidak menimbulkan konflik ek. Cmnila, sng kata hari ni org dah tau segalanya dari mulut dia sendiri. Xnak ulas lebih2. Yang penting semoga kamu hdup bahagia ye. Frenship 4eva.
Kisah Sedih 2 Lepas je kisah sedih pertama berlaku, kisah sedih kedua muncul. My rumet pinjam motor g fac dia. Then after tu, diarang kol. Cakp xcdent.Tapi dlm kolej ja.Kat longkang n nak naik bukit kat blkg floor A100. Org yg baru je sedih kisah 1, dgn panik g tgok diarang. Tolg diarang agkat moto. Namun, malang tidak berbau, moto tu jatuh atas org. Then tongkat tu kena kaki. Darah keluar...rasa cm nak pitam. Kwn2 pun panik. Jalan balik bilik. Disebabkan panik, call alia, coz dia nurse. Nak tnya cmna nak buat. Tapi dia angkat. Dia keja kot. So basuh luka. then bersihkan semua. After tu nangis sebab sakit.Huhu. then utk buat lupakan kesakitan, org,umai, n wani main saidina. At least leh lupakan kesakitan. Rupa2nya...dis formula really work. Dah kurg sakit.Haha
Nangis sakit kaki sebab luka=kena cari ubat Main Saidina nak bagi lupa sakit=hilang sikit sakit Oleh itu, Ubat sakit if luka = main saidina haha

Kisah Sedih 3

Berlaku dalam hari yg sama. Lepas je kisah 2 berlaku, dapat tau satu penipuan. Ya Allah, kurniakanlah daku kekuatan. Mmg ade reason penipuan namun still fikir penipuan itu xpatut berlaku.Hmm..adoila.Ntah, rasa xle trma ditipu. Susah nak ulas kat sini. Cuma, untuk semua jgnla menipu. Berkata benarlah kamu walaupun pahit. Org yg ditipu akan rasa betapa sakit ditipu. Hilang segala kepercayaan.
Walau sepahit mana ia, berkata benar adalah yang paling baik daripada akhirnya penipuan itu diketahui sendiri.

2 comments:

my my my said...

huhu...
mel....i pggl u "mel" sbb kalo leh x nk pggl u "mil" sbb name lbeh kurg cm name....u tau la sape kn...huhu

mm.....
kisah sedih 1 & 2 kte tau...
tp kisah sedih 3 tu amende?
apekah yg telah terjadi?
sape kah yg terlibat?
di mane kah kejadian tersebut berlaku?
heh3...

Nur Sharmila said...

oh ct k, kamu mmg kawan yang baik.bgus, kalau dgr bunyi nama cam dia tu, xelok la...haha...kisah 3 tu nak tau dtg bilik ni..sebelah jer..haha