Pages

Saturday, November 15, 2008

Terharu+Bangga







Salam..

Orang nak cita tentang kisah yang membanggakan n mengharukan.hah..Bangga sebab mak dah konvo.Terharu sebab kasihsyg ayah n mak yang tak berbelah bahgi kat org.Dari kecik diarg manjakan org n jaga ngn penuh kasih syg coz i'm d only daughter 4 them.Dalam hdup nie,xprnah lagi sesapa sakitkan hati,kecuali...(nanti2 la cita pasal tu)..tapi dah maafkan pun.haha.Tapi mak n ayah xpernah sakitkan hati n lukakan hati org.Love u so much mu mum n dad.

Kring...kring.."Hello,assalamuailaikum..mila, mak ni.9hb ni mak konvo kat pwtc.ada 2 kad.mak bw ayah ngn mila tau.mila exam x time tu?".."Wslm, owh yeke.ok2..nanti mila p".


Adoila...cmner nie..8hb exam KDO.Terbayang2 muka Prof Sufian tersenyum bila org serahkan hadiah iklas dr group KDO hari tu.Then 10hb, exam statistik math.Adoila paper ni takut gila.Dapat C ke bawah kena repeat.Xpe2, prepare awal2 then pegi tgok mak konvo.


8hb tu, lepas exam rehat jap. Then kak funna dengan baik hatinya cakap nak hntar pegi kat mak n ayah yang dah dtg, kat hotel kat pwtc. Tq so much darling..hikhik. Sampai sana, pegi jalan2 jap ngn ayah kat D Mall coz mak xlarat after dat pegi makan ngn mak n ayah.Lpeas tu balik hotel.

Nie part yang paling terharu,tahan nangis n ngis dalam toilet.Nak tau sebab ape??Baca....hehe

Org suka mkn keropok goreng yg beli dr kelantan or Terengganu. Kalau balik umah ade, mesti akan goreng n bungkus bawa balik UM. Biasela, stiap kali balik UM ngn paksu,so bleh bawa balik byk brg.hehe.U r d best paksu in d whole universe. Then org nmpak kat beg ayah ade dua bungkusan besar mcm keropok. "Ape tu ayah"...."Kakak, nah ayah goreng kat mila sebelum dtg sini"...mak lak menyampuk.."Mila tau x, ayah sblum dtg KL ni, dia goreng dulu keropok2 ni sbb nak bagi mila"..Ya Allah, sebak nya rasa..Betapa kau kasihkan n sygkan mila.Memg nakngis sgt2 dah sebak,tp maintain cun.hihi.Xtau nak wat ape, trus ckp nak mndi.Apalagi menangis keterharuan(ade ke perkataan ni..hehe) dlm bilik air.




Ayah dan mak,

Segala jasa serta kasihsyg ayah dan mak, mila akan balas.Mila janji.



Ok.datngla hari esok.MAJLIS KONVOKESYEN mak. Ramai gila org. Org pkai jubah yg mak belikan kat butik kwn dia.Adoila, mak nie, mmg akan sediakan baju if ade ape2 event.sayang mak..hehe.Mak ckp.."kakak belajar sgguh2, dulu mak ada kelayakan untuk smbung belajar, tapi opah takde duit.tokwan mnggal.masa tu mmg susah sgt2.adik beradik 7 0rang.lepas hbis tingkatan 5 trus kena kerja sara keluarga.Sekarang ni ad peluang barula smbung balik wlpun dah berumur. Ilmu kita kena ada. Ayah la yg bagi support"...


Ye mak..mila jnji belajar sgguh2.For my hensem dad..Ayah..u r very supportive husband. Hope my future husband akan ada ciri2 macam ayah.Proud of being your only daughter.I love u my mum n my dad.


Org tgok muka mak gembira sgt masa tu.Ayah pun sama. Yela, penat lelah belajar dah dpt. Sijil Profesional untk Care Givers.Sekarang mak dapat sambung untuk diploma..."Xpa mila, sikit2 lama jadi bkit.Mak dulu xberpeluang belajar sebab kehidupan keluarga yang susah"..sedih org dgr..huhu..

Dah settle semua..dah penat bergambar, kami pun balik hotel. Org pun siap2 nak balik UM, coz 2mrow ade exam.Bawa balik keropok yg ayah goreng n bw dari rumah(terharu sgt2).Ayah hntar pegi kat stesen pwtc n org balik sendiri. Xnkla ayah hntar smp balik UM,kesian mak n ayh penat.Mlm lak nanti diarang ade dinner ngn kwn2 satu kos ngn mak. So balikla sendiri.


Lepas balik tu, mula berfikir. Betapa ayah dan mak sayangkan org. Mila janji akan bahagikan mak dan ayah. Seronok tgok semua graduan pkai jubah.Xsabar rasanya..Hmmm..mak dah konvo.Org ni InsyaAllah 2010.Chaiyyok Mila..aja..aja...fighting!!


Sayalah permata anak kesayangan,
Kebanggaan Ayah dan Mak,
Saya dibesarkan dengan kasih sayang,
Hanya yang terbaik untukmu,
Menjadi harapan di masa hadapan,
Sayalah anak yang cemerlang!!!
..::Mila::..
....,...<<@

5 comments:

Anonymous said...

permulaan yg bek..
ko buat blog ikut la 1 1 konsep
cm ko nk buat pasal ape
kisah kehidupan ke
isu semasa ke
lirik lagu ke
berita hot ke
cerpen ke
mcm2 lg la
btw cite mak ko konvo ni agk tsentuh
ko buat ak teringat kt mama ak je
n ecen as well
jelas la mila..family ko bahgie
unlike me
ksmpulannye...kekayaan xleh bawak kebahagiaan..
adios~

hananiEy said...

mil!~ hiihh

mak u da grad ek.

cpt gel kn mase berlalu.

eh btw. i mmg tau ayah tu ayah yg best.

romantic lagyyyy...

ihiihih

Nur Sharmila said...

Buat One..tq atas kritikan membina..ko jd cikgu aku untuk bidg penulisan ek..haha
for kak nani,
yup..masa cpt berlalu..

bob said...
This comment has been removed by the author.
rabi'ah said...

woh mila...tharunye aku bace post ko yg ni...huhu...tanpa dsedari airmata ku menitik....huhu....