Pages

Sunday, April 26, 2009

A Call.....

Salam,

Semalan dalam lepas asar org dapat satu call, dari no yg xdikenali. Rupa2nya my friend time matrik dulu. Kita namakan dia S.

S : Mila, S dh putus tadi. S sedih sgt2, dia tipu S. Dia ada hubungn dengan pempuan lain. pempuan tu ckp, diarg mmg sama2 sayang..bla...bla....kenapa dia buat S mcm ni...(kejap suara S nngis teresak2, then cover2..the nangis pulak..)..

Ya Allah, kesian S.org yg dengar kisah dia pun boleh nangis, bayangkan dia. Tapi sebagai kawan, kena buatkan dia kembali bersemangat!!!

Kawan org si S ni, dhla nak exam keesokan harinya, then dapat tau bnda2 mcm ni. kesian sgt, so org pun nasihat dia mcm2. Dia ckp dia xle study, sedih sgt2 and mcm2 la. Org cakap kat S, terima la dugaan ini dari Allah, Allah Maha Mengetahui. Biarla dia tu buat hal, Allah Maha Adil. Segala kesedihan itu datang dari Allah, dan penawarnya sudah tentu Al-Quran. Dan mungkin S akan dapat yang lebih baik. Yakin dgn jnji Allah, perempuan yang baik hanya untuk lelaki yang baik. Ingat ibu bapa, insyaallah boleh lawan kesedihan ini. Walaupun S menangis xhenti2, dan cuba tahan sedih, jauh di sudut hati org sgt2 kesal dengan sikap org lain yg tidak tahu menjaga hati org lain. Fikirla setiap manusia ada hati, jadi cuba menjadi seorang yang berperikemanusiaan. Kalau dah xnak, putus secara baik. Cakap berterusterang, ni tak main2kan perasaan org lain. Putus sekadar melalui telefon, dan itu pun setelah perempuan lain tu cerita...(ade jugak kes putus kat ym jek..esh2..)...Org nasihat S, pedulikan semua tu, tumpu exam dan masa depan. Hmm..sejak akhir2 ni banyak pulak cerita2 macam ni. Kesian sgt dgn kwn2 org..eeeee...!!

Ya Allah, bantulah sahabatku melalui saat sedih dan dugaan ini. Hanya kepada Engkau kami memohon.

Tiba2 teringat kisah lama.(sebab tu sgt2 fhm ape yg S rasa..).

Kepada S,
Chaiyok!!! Gambateh!! Aja Aja Fighting!! Fighting!!!


...:: Friendship 4ever::...



4 comments:

safa nadia sabian.. said...

saat bercinta mmg manis..tapi bile disakiti mcm ni sgt2 la pahit..bkn stakat nk telan tu susah..takan blh telan..kan..kan..

kpd S..tabahkan hati..be strong..lps ni kalo ade jodoh jumpe org yg lebih baik..bercintala..tpi simpanla sedikit perasaan benci so dat bile jadik mcm ni..ade sumthing to overcome balik..

Nur Sharmila said...

wah cik safa, Dr Love lagi..hehe..tq sama2 tlg doakan S tu smga tabah.kesian dia.

najibah said...

BTUL3......AK PN MEMAHAMI...HUAHAHAHAHAAHHA....UWEKKKK...=P

Nur Sharmila said...

haha...lawak la pulak ko ni jibah.haha.ape pun GURLZ POWER!!..haha