Pages

Thursday, January 1, 2009

Cari Oh Cari..!!

Adoila, tadi masuk kelas Calculus Vector. Dr Rio ajar subjek tu dis sem.0rg n azira pun decide amik jugak. Kelas dia Isnin n Jumaat. Disebbkan Isnin cuti, d first kls Jumaat, tadila kelas dia.

Masuk je td, org ngn zira je dlm kelas tu bersama-sama Dr Rio. Then smpai kelas habis juz 6 org ja yg dtg td. Dr Rio ckp kalau ikut dftar 0n9 juz ade 18 org. Kehairanan bermain-main di ruang legar kotak pemikiran.."kenapa ramai xnk amik subjek nie??"..hehe.

Time ngajar td, dia juz tulis, then kami 6 org salin.haha.then dia mintak kami cari buku ADVANCED ENGINEERING MATHEMATICS, 2ND EDITION MICHAEL D GREENBERG.PRACTICE HALL INTERNATIONAL...coz dia akan guna buku nie, semua tutorial depends buku ni.but only for chapter 14,15,16,9...so nak beli cam rugi je, 4 topik je, so cari la kat library...

Ni baru nak masuk alkisah cari oh cari..
Honestly, org mmg jarang pinjam buku kat lib or study kat lib.Sebab??? ..:-
1) my major in math, so better rujuk nota pensyarah, then ade buku dr my cousin yg dah grad n amik kos sama ngn org.then fizik pun kebanyakan rujuk note pensyarah n buku senior.
2) study kat lib sejuk gila, lagipun suka tgok org yg lalu lalang
3)then mcm2 lagila..ahakzz..hehe

Cari la punya cari ngn zira ni...zira pggil
Zira : Mila, buku ni ke?
Mila : Ermm..bukan..penulis lain tu.(then org cm pegang satu buku tu..belek punya belek..ya..itulh buku yg dicari2...)

Setelah agak lama berlegar di ruang buku buku engineering tu jumpak la jugak. Patutnya cara nak mencari buku or bhn di library kita kena guna komp.search dulu kat rak mana terletaknya buku yg hndak dicari. tapi disebabkan lupa dah cara nak mencari and nak guna sistem tu, terpaksa belek satu persatu ngn zira....

So terpaksa la CARI OH CARI...

lepas tu kami nmpak ade guy ni budak kelas calculus vector td gak, pegi lib cari gak buku tu kot.Ntah lupa la nm dia, tapi time comp untk pendidikan sem lepas, dia duduk sebelah, tapi lupa nm dia. kejap je dia pegi trus jumpa, mesti dia guna sistem library and search kat comp dulu.kami ni main terkam je.haha..adoila CARI OH CARI...

Hope rmai yg akan amik subjek tu,coz if xramai kelas tu terpaksa dicancelkan.haha. yakin2..yakinla mila.aja aja fighting!!chaiyyok!!


....,..<@....


2 comments:

my my my said...

hhahahahaha....
eh....buku tu cm ade kat rumah kte je...
x pe...kte balik sok kte try tengok balik....

eyh...ko x tkot ke kalo lectrr tu terview blog ko nih?
hehehehe

Nur Sharmila said...

Yeke..nanti bawak ek.Then aku takut gak Dr Rio terbaca ke blog ni.huhumesti result dpt truk kan.haha..tapi tu senior2 yg ckp..bukan aku.hehe